“Uluslararası Klasik Türk Edebiyatında Yerlilik Bilim Şöleni”

Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü tarafından, 24-25 Nisan 2021 tarihlerinde “Uluslararası Klasik Türk Edebiyatında Yerlilik Bilim Şöleni” başlıklı bilimsel etkinlik düzenlendi.

Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Güzel, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Çimen Atak ile Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Mehmet Fatih Köksal’ın açılış konuşmalarıyla başlayan etkinlikte, yurt içi ve yurt dışından 28 akademisyen bildirilerini sundular.

Online olarak düzenlenen bilim şöleni, Klasik Türk Edebiyatı çerçevesinde oluşan her türlü “yerlilik” unsurunun tespit edilmeye çalışıldığı bildirilerle iki gün boyunca devam etti. Başta öğrenciler olmak üzere yüksek katılımla takip edilen etkinlik sonundaki yapılan değerlendirme oturumunda, bu etkinliğin konuyla ilgili yol açıcı bir görev üstlendiği vurgulandı. Sunulan bildirilerin kitaplaşmasıyla, bu alanda görülen boşluğun önemli ölçüde doldurulacağı görüşü dile getirildi. Şölen, katılımcıların sanal ortamda hatıra fotoğrafı çektirmeleriyle son buldu.

Etkinliği tekrar izlemek için:

1. Bölüm2. Bölüm
 


Son Güncelleme Tarihi: Çar, 05/12/2021 - 17:23