4. Uluslararası Türk Dili ve Edebiyatı Öğrenci Kongresi (TUDOK 2012)

İKÜ Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü, 27 - 28 Ağustos 2012 tarihlerinde 4. Uluslararası Türk Dili ve Edebiyatı Öğrenci Kongresi'ni (TUDOK 2012) düzenledi.

İstanbul Kültür Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü, 27 - 28 Ağustos 2012 tarihlerinde 4. Uluslararası Türk Dili ve Edebiyatı Öğrenci Kongresi'ni (TUDOK 2012) düzenledi.

4. Uluslararası Türk Dili ve Edebiyatı Öğrenci Kongresi (TUDOK 2012)TUDOK, yurt içi ve yurt dışından yaklaşık 50 üniversiteden gelen lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin katılımıyla Üniversitemiz ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Üniversitemizin Ataköy yerleşkesinde iki yılda bir gerçekleştirilen kongre, Eski Türk Dili, Klâsik Türk Edebiyatı/Eski Türk Edebiyatları, Türk Halk Edebiyatı/Halkbilimi, Yeni Türk Dili/Çağdaş Türk Lehçeleri, Yeni Türk Edebiyatı/Çağdaş Türk Edebiyatları ana başlıklarında yapıldı.

Kongrede oturum başkanlıkları; Prof. Dr. İskender Pala, Prof. Dr. Hayati Develi, Prof. Dr. İsa Kocakaplan, Prof. Dr. Mustafa Öner, Prof. Dr. Emel Kefeli, Prof. Dr. Vahit Türk, Prof. Dr. Mehmet Aça, Prof. Dr. Birol Emil, Prof. Dr. Durali Yılmaz, Prof. Dr. Şeyma Güngör ve Prof. Dr. Zehra Toska gibi çok sayıda alanında tanınmış akademisyen tarafından yapıldı.

Sempozyumun kapanış oturumu değerlendirmelerinde, konuşan İKÜ Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı ve Sempozyum Düzenleme Koordinatörü Prof. Dr. Ömür Ceylan, dördüncüsü yapılan TUDOK 2012’nin verimli geçtiğini ve 600 başvuru arasından seçilen bildirilerin daha doyurucu nitelikte olduğunu belirterek sempozyuma katılan genç bilim insanlarına ve oturum başkanları ile sempozyumun başarılı bir şekilde gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.


Son Güncelleme Tarihi: Pt, 05/28/2018 - 16:19