3. Uluslararası Türk Dili ve Edebiyatı Öğrenci Kongresi (TUDOK 2010)

İKÜ Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü, 20 - 22 Eylül 2010 tarihleri arasında 3. Uluslararası Türk Dili ve Edebiyatı Öğrenci Kongresi'ni (TUDOK 2010) düzenledi.

İstanbul Kültür Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü, 20 - 22 Eylül 2010 tarihleri arasında 3. Uluslararası Türk Dili ve Edebiyatı Öğrenci Kongresi'ni (TUDOK 2010) düzenledi.

Dünyanın farklı üniversitelerinde öğrenim gören Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencilerini bir araya getirmek, bilimsel işbirliği için zemin hazırlamak ve geleceğin bilim adamlarının akademik dünyayla ve birbirleri ile olabilecek en erken dönemde tanışmalarını sağlamak amacıyla düzenlenen TUDOK'a Üniversitemiz ev sahipliği yaptı.

Üniversitemizin Ataköy yerleşkesinde iki yılda bir gerçekleştirilen kongre, Eski Türk Dili, Klâsik Türk Edebiyatı/Eski Türk Edebiyatları, Türk Halk Edebiyatı/Halkbilimi, Yeni Türk Dili/Çağdaş Türk Lehçeleri, Yeni Türk Edebiyatı/Çağdaş Türk Edebiyatları ana başlıklarında yapıldı.

Son Güncelleme Tarihi: Pt, 05/28/2018 - 16:19